Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От коя марка и модел са най-твърдите оригинални предни пружини, който стават на 145/6 ?

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
    Колеги няколко поста нагоре съм писал за светване на лампата за ръчна спирачка и проблема не само че остан но и се влоши. Сега започна да принигва бързо? Дайте някакви съвети какво да правя.
    Чел съм из форума, че примигва при малко "месо" останало по накладките или ниско ниво на течност.

Comment

• ---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:37.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Според мен е като е малко месото на накладките.. И в тоя ред на мисли според uk сайта 145 1.6 тс я дават отзад с барабани .. пък на мойта е дискове отзад . Дали съм криво видял в сайта или мойта не е 1.6 :Д . Ама според талона е 1.6

Comment

• Аз гледах нивото на течноста и си беше на макс. Тя ако е малко значи губи и има теч някаде нали? А под месо ако имате предвид дебелината на накладката, то тя е на около 10хил км и скоро гледах че си има бая и не би трябвало да е от тях. Може и да ги сменя за всеки случай, но мисля че проблема е другаде... Лошото е че съм сутрин от 8 до 22 на работа и нямам кога да отида на сервиз. Също така ми казаха на гтп-то че задно дясно колело ми задържа. Как да се справя и с него. С дискове съм отзад и си мисля дали могат да се раздвижат апаратите?
          Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
          Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
          Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:42.

Comment

• То туй нещо на моята свети от сумата и време вече ... в началото премигваше и в последствие постоянно ... сменял съм и дискове и накладки и отпред и отзад и жила нови съм слагал маркучи течности абе всичко и пак свети затова си мисля , че е от ключето дет задейства тая лампа ама къде е това ключе. Намеря ли го веднага му е*авам мамата
              sigpic
              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                То туй нещо на моята свети от сумата и време вече ... в началото премигваше и в последствие постоянно ... сменял съм и дискове и накладки и отпред и отзад и жила нови съм слагал маркучи течности абе всичко и пак свети затова си мисля , че е от ключето дет задейства тая лампа ама къде е това ключе. Намеря ли го веднага му е*авам мамата
                Вероятно е долу на апарата, но може е свързано с АБС-а и може да е грешка и да се оправя след диагностика.

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                  Вероятно е долу на апарата, но може е свързано с АБС-а и може да е грешка и да се оправя след диагностика.
                  Не знам да ти кажа ... аз отдавна съм й свикнал и вече не ми прави впечатление, че свети
                  sigpic
                  33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                  Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• От каква марка/модел стават рамената на чистачките за 146 ТИ, защото тези на моята не се сменя чистачката, а само перото....

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                    Не знам да ти кажа ... аз отдавна съм й свикнал и вече не ми прави впечатление, че свети
                    Махни крушката

Comment

• от фейслифтова 145/6 аз на бабата съм с такива
                      Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

• Благодаря.

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:05.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            От Фиат Браво/Брава стават, мисля че е по добре да се вземат не комплект а две криви рамена, не остава време да търся та да проверя това предполужение. Сега съм с комплект и дясната не се прибира съвсем долу(то и с оригиналните е така).
                            Оригинално има една пружинка с помощта, на която следва извивката на "джама" и чисти равномерно, но май май ще сменям моторчето, защото чисти много рязко, не плавно как задното, което ме дразни.

Другите ми питания са: как да отпуша задните пръскалки, защо според вас не ми се изключва мигача и защо от време на време не ми отваря багажника със копчето на таблото?

Comment

• ---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:42.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Не става въпрос за чистенето, чистят добре. В изходно полужение дясната остава леко нагоре под ъгъл защото рамото е право. Другото е с лека чупка и прибира перото плътно хоризонтално долу.
                                Пръскалките се отпушват със стоманено телче, ако са запушени. Но може да не пръска заради скъсано маркуче или скапано клапанче.
                                Багажника се държи така ако е прекалено надолу скобата за която се заключва(регулира се), ако е много нагоре пък трака при движение.
                                За мигача - нямам идея. Лостче, реле, табло на бушоните....
                                Пръскалките ги "ръчках" с игла и пак не се отпушиха, чува се помпата отпред, обаче отзад не се чува нищо при моторчето, мигача понякога го изключва понякога не. Струва ми се, че някой палец е износен вътре.

Comment

Working...
                                X